Mejillones al Vapor (Gestoomde Mosselen)


Mejillones al Vapor, ook wel bekend als gestoomde mosselen, zijn een klassieke tapa uit Spanje. Deze heerlijke schelpdieren worden gestoomd in een smaakvolle bouillon van witte wijn en knoflook. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en perfect als voorgerecht of als onderdeel van een tapasmaaltijd. De verse mosselen worden gekookt totdat ze opengaan en worden geserveerd met een beetje van de geurige bouillon. De combinatie van de zeevruchten en de aromatische smaken zorgt voor een geweldige smaakervaring. Hier is het uitgebreide recept voor Mejillones al Vapor:

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:10 minuten
Categorie:Tapa
Herkomst:Spaans
porties:4


Ingredienten:
  • 1 kg verse mosselen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 kopje witte wijn
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1 handvol verse peterselie, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Spoel de mosselen grondig af onder koud water en verwijder eventuele baarden of beschadigde schelpen.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en ui toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Laat de wijn ongeveer 2 minuten koken om de alcohol te laten verdampen.
  4. Voeg de mosselen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Dek de pan af en laat de mosselen ongeveer 5-7 minuten stomen, of totdat alle schelpen open zijn.
  5. Bestrooi de gestoomde mosselen met verse peterselie voor het serveren.
  6. Serveer de Mejillones al Vapor met een beetje van de bouillon en wat vers knapperig brood om in de saus te dippen.

Mejillones al Vapor (Gestoomde Mosselen)

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *