Espinacas con Garbanzos


Espinacas con Garbanzos is een traditioneel Spaans tapasgerecht dat gemaakt wordt van spinazie en kikkererwten. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak. Perfect om te serveren als voorgerecht of als bijgerecht bij een tapasmaaltijd. De combinatie van de zachte spinazie en de romige kikkererwten zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. Volg het onderstaande recept om zelf Espinacas con Garbanzos te maken.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Tapas
Herkomst:Spaans
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram spinazie
  • 1 blikje kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze tot hij glazig is.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee.
  4. Voeg de gemalen komijn en het gerookte paprikapoeder toe en bak dit even mee om de smaken vrij te laten komen.
  5. Voeg de spinazie toe en roerbak deze tot hij geslonken is.
  6. Voeg de kikkererwten toe en breng alles op smaak met zout en peper.
  7. Laat het geheel nog zo’n 10 minuten pruttelen, zodat de smaken goed kunnen mengen en de kikkererwten goed warm worden.
  8. Serveer de Espinacas con Garbanzos warm als tapasgerecht.

Espinacas con Garbanzos

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *