Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Pan con Tomate


Pan con Tomate (brood met tomaat) is een heerlijke tapa uit Spanje. Het is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat perfect is als voorgerecht of als onderdeel van een tapasmaaltijd. Het bereiden van Pan con Tomate vereist slechts een paar ingrediënten en is erg gemakkelijk te maken. Het geheim van dit gerecht zit in de kwaliteit van de ingrediënten, dus zorg ervoor dat je rijpe tomaten en goed brood gebruikt. Hier is het recept voor Pan con Tomate:

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:5 minuten
Categorie:Voorgerecht
Herkomst:Spaans
porties:4


Ingredienten:
  • 4 sneetjes stevig wit brood
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Extra vierge olijfolie
  • Zeezout


Stap voor stap bereiding:
  1. Rooster de sneetjes brood lichtjes aan beide kanten, zodat ze knapperig worden.
  2. Halveer de tomaten en rasp ze met de snijkant naar beneden over het geroosterde brood. Het vruchtvlees van de tomaten wordt op deze manier opgenomen door het brood.
  3. Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf de snijkant ervan over het tomatenbrood. Dit geeft een heerlijke knoflooksmaak aan de tapa.
  4. Besprenkel het brood royaal met extra vierge olijfolie en bestrooi het met een beetje zeezout.
  5. Serveer de Pan con Tomate direct en geniet ervan als tapa of als bijgerecht bij een Spaanse maaltijd.

Pan con Tomate

Laat hieronder weten of je het lekker vondt