Patatas Bravas (pittige aardappelen)
Patatas Bravas zijn een populair Spaans tapasgerecht en worden vaak geserveerd als bijgerecht of snack. Het bestaat uit in blokjes gesneden aardappelen die eerst worden gekookt en daarna worden gebakken. Ze worden vaak geserveerd met een pittige tomatensaus, genaamd bravas saus. Deze saus geeft de aardappelen een heerlijke pittige smaak. Patatas Bravas zijn eenvoudig te bereiden en ideaal om te delen met vrienden of familie tijdens een gezellige borrel.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Tapas
Herkomst:Spaans
porties:4


Ingredienten:
  • 4 grote aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel pittige paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel suiker
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse peterselie (optioneel, ter decoratie)


Stap voor stap bereiding:
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Kook de aardappelen in een pan met water en wat zout tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze even afkoelen.
  4. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de aardappelen tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  5. Snijd de knoflook, ui en rode paprika fijn.
  6. Verhit wat olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook en ui tot ze glazig zijn.
  7. Voeg de rode paprika toe en bak deze even mee.
  8. Voeg de tomatenpuree, pittige paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, oregano, suiker en zout toe. Roer goed door en laat de saus zachtjes pruttelen voor ongeveer 10 minuten.
  9. Serveer de gebakken aardappelen met de bravas saus. Garneer met verse peterselie, indien gewenst.

Patatas Bravas (pittige aardappelen)

Laat hieronder weten of je het lekker vondt