Albondigas (Spaanse gehaktballetjes)
Albondigas zijn heerlijke Spaanse gehaktballetjes die perfect zijn als tapa. Ze worden vaak geserveerd in een smakelijke tomatensaus en zijn een favoriet bij veel mensen. Dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op je gasten. De gehaktballetjes zijn sappig en vol van smaak, en de saus is lekker pittig en vol van smaak. Je kunt ze serveren als hapje of als hoofdgerecht met wat brood en salade. Dit recept is voldoende voor 4 personen, maar je kunt het gemakkelijk aanpassen aan het aantal gasten dat je verwacht.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:25 minuten
Categorie:Tapa
Herkomst:Spaans
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram gehakt (half-om-half of rundergehakt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak
  • verse peterselie voor garnering


Stap voor stap bereiding:
  1. Snipper de ui en knoflook fijn.
  2. Meng het gehakt met de ui, knoflook, ei, paneermeel, paprikapoeder, komijnpoeder, gedroogde oregano, zout en peper in een kom. Kneed goed door elkaar tot alles goed gemengd is.
  3. Vorm van het gehaktmengsel kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.
  5. Snijd de paprika’s en ui in stukjes en hak de knoflook fijn.
  6. Verhit nog wat olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
  7. Voeg dan de paprika’s toe en bak ze kort mee.
  8. Roer het paprikapoeder, komijnpoeder, gedroogde oregano, zout en peper erdoor.
  9. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus even pruttelen.
  10. Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze in de saus garen. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  11. Serveer de Albondigas warm en garneer met verse peterselie.

Albondigas (Spaanse gehaktballetjes)

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *